Abbott: I zhgënjyer me mosmiratimin e Kodit Civil nga deputetët e Kuvendit

Abbott: I zhgënjyer me mosmiratimin e Kodit Civil nga deputetët e Kuvendit

Mosmiratimi i Projektkodit Civil në Kuvendin e Kosovës ka zhgënjyer ambasadorin e Britanisë, Nicholas Abbott

Abbott në reagimin e tij kritikuar edhe gjuhën e përdorur dje në Kuvendin e Kosovës.

Ai theksoi se si në këtë Projektkod, ashtu edhe në debat paralmentar është e rëndësishme që gjuha e përdorur të respektojë të drejtat e njeriut të të gjithë kosovarëve, përfshirë komunitetin LGBTI+.

“Shumë i zhgënjyer që Kodi Civil nuk u miratua dje. Është e rëndësishme që gjuha, në Kod dhe në debat, të respektojë të drejtat e njeriut të të gjithë kosovarëve, përfshirë komunitetin LGBTI+, në përputhje me Kushtetutën”, ka shkruar Abbott.

Për mosmiratimin e këtij Projektkodi ka reaguar dje edhe Zyra e BE-së në Kosovë.

Ndryshe në Kuvendin e Kosovës nuk ka kaluar projekt Kodi i ri Civil përmes së cilit parashihej të lejohej bashkëjetesa mes gjinive të njëjta.

Pas shumë debateve rreth këtij projektkodi, 29 deputetë të Kuvendit të Kosovës votuan kundër, kështu duke shënuar mazhorancën.

Ndërsa 28 të tjerë ishin pro, kurse 4 deputetë abstenuan./Insajderi.com