Ahmeti me tjetër propozim për Ministrinë e Shëndetësisë dhe IKShPK-në

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka një propozim për Ministrinë e Shëndetësisë dhe IKShPK-në

Ahmeti me tjetër propozim për Ministrinë e Shëndetësisë dhe IKShPK-në

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka dalur me një tjetër propozim për Ministrinë e Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik që të shqyrtohet trajtimi i të sëmurëve rëndë me COVID-19 me plazmën e të shëruarve.

Ahmeti ka marrë shembull Britaninë e Madhe për këtë.

“Plasmes. 115 mijë njerëz kanë ofruar gjak ndërsa deri tani janë mbledhur mbi 15 mijë njësi të plasmes nga njerëz që kanë pas virusin dhe kanë imunitet. Hiq më larg se në Maqedoni është duke u provuar ky trajtim, natyrisht deri në gjetjen e trajtimeve tjera, vakcinë apo zgjidhje farmaceutike”, ka shkruar ndër tjerash Ahmeti në Facebook. /Insajderi.com/

Postimi i plotë