AKI-ja e dyshonte për ndërlidhje me spiunazhin serb, kush është diplomatja kosovare që u dërgua në ShBA?

AKI-ja e dyshonte për ndërlidhje me spiunazhin serb, kush është diplomatja kosovare që u dërgua në ShBA?

Për shkak të rrezikut që mund t’i paraqesë Kosovës, ish-këshilltarja e kryeministrit Ramush Haradinaj, Nita Himaduna, ishe është vënë nën mbikëqyrje nga Inteligjenca e Kosovës.

Ajo për pak kohë mori gradën konsulle dhe ishte dërguar me mision në Konsullatën e Kosovës në Neë York.

Rekrutimi i saj u raportua se u bënë mënyrë të jashtëligjshme. Për më shumë, kur u kërkua vlerësimi i Agjencisë Kosovare të Inteligjencës për të.

Një letër që u nxorr në publik thoshte që një familjar i Himadunës ka qenë në komunikim me Veljko Kaziq, i cili aty identifikohet si “pjesë e strukturave të sigurisë së Serbisë me mbulesë në Ambasadën e Serbisë në Tiranë, i cili e mbulon edhe Kosovën”. /InDoks.