Aktakuzë ndaj 4 zyrtarëve të Komunës së Ranillugut për keqpërdorim me tender

Aktakuzë ndaj 4 zyrtarëve të Komunës së Ranillugut për keqpërdorim me tender

Prokuroria Themelore në Gjilan ka ngritur aktakuzën kundër katër zyrtarëve të Komunës së Ranillugut për keqpërdorime me një tender.

Siç bëhet e ditur në njoftim, të pandehurit janë G.J., I.Gj., B.Gj. dhe S.D.

“Sipas aktakuzës, që nga muaji janar i vitit 2018, në Ranillug, të pandehurit e lartshënuar, si persona zyrtar në komunën e Ranillugut, me dashje kanë tejkaluar kompetencat ose nuk i kanë përmbushur detyrat e tyre zyrtare, në atë mënyrë që në tenderin me titull ‘’Rindërtimi dhe përmirësimi i ndriçimit rrugor në komunën Ranillugut për vitin 2018’’, të njëjtit nuk i kanë përmbushur detyrimet që dalin nga vendimi, duke mos iu përmbajtur paramasës dhe parallogarisë së këtij tenderi, ashtu që me mos veprimet e tyre kanë dëmtuar buxhetin e komunës në shumë prej 8.307,00 €, në favor të një operatori ekonomik në Prishtinë, duke i pranuar gjashtë (6) pozicione të pa kryera si pozicione të kryera, të cilat vizualisht shihen në disa fshatra të komunës së Ranillugut, ku në secilin fshat numrat e pozicioneve ndryshojnë por përshkrimi i punëve është i njëjtë, e pas pranimit teknik komuna e Ranillugut i paguan si pozicione të kryera”, thuhet në komunikatën për media.

Me këto veprime, të njëjtit kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”./Insajderi.com