Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë ndaj të akuzuarit I. B., për shkak të veprës penale “keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

“Sipas aktakuzës, i akuzuari I. B., në periudhën kohore gusht 2015 deri në dhjetor të vitit 2016, në cilësinë e  drejtorit të Administratës Publike pranë Komunës së Prizrenit, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar i ka tejkaluar kompetencat e tij  zyrtare duke keqpërdorë pasurinë publike me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore për persona tjerë juridik, në atë mënyrë që pa ndonjë procedurë të tenderimit ka lidhur kontrata për emetimin e spoteve reklamues në lidhje me aplikimet online për nevojat e Komunës së Prizrenit, gjegjësisht të Drejtorisë së Administratës Publike, ku janë paguar shuma të të hollave prej 37.450,00 euro, 25.650,00 euro dhe shuma prej 9.800,00 euro”, thuhet në njoftim.

Sipas prokurorisë, me këto veprime i akuzuari I. B. ka kryer veprën penale ‘keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’./Insajderi.com