Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër një personi të pandehur me inicialet D.SH.,i komunitetit serb,  nga komuna  Sh" />

Aktakuzë për një serb që ndikoi për të votuar Listën Serbe

Aktakuzë për një serb që ndikoi për të votuar Listën Serbe

Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër një personi të pandehur me inicialet D.SH.,i komunitetit serb,  nga komuna  Shtërpcë, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se i njëjti ka kryer veprën penale “Cenimi i përcaktimit të lirë të votuesve” nga neni  210 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Sipas aktakuzës, i pandehuri D.SH.,  me 06 Tetor 2019, në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, në qendrën e votimit me numër 2306D, në fshatin Jazhincë, komuna Shtërpcë, ka shfrytëzuar varësinë ekonomike dhe profesionale të votuesve, duke ndikuar tek të njëjtit duke iu dhënë disa fletëvotime në formë të udhëzimeve që të votojnë për kandidatët e partisë politike “Lista Srpska”

Prokurori i Shtetit me rastin e ngritjes se aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që i pandehuri të shpallet fajtor dhe të dënohet  sipas ligjit për veprën penale e cilat i vihet në barrë.

Gjithashtu, Prokuroria Themelore në Ferizaj, ju njofton se është në pritje të shqyrtimit fillestar të seancës e cila është caktuar të mbahet më 30 Tetor 2019.