“Albin Kurti ka vetëm një shans për ta fituar vendin në histori”

“Albin Kurti ka vetëm një shans për ta fituar vendin në histori”

Albin Kurti ka para vetes vetëm një shans për ta fituar vendin në histori dhe kjo shans quhet sundim i ligjit.

Kështu ka deklaruar analisti politik, Blerim Latifi, pas përfundimit të zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 14 shkurtit, ku sipas rezultateve të deritanishme Lëvizja Vetëvendosje radhitet e para, me Kurtin kandidat për kryeministër.

Latifi në një postim në Facebook, ka shkruar se në një shtet ku epiteti kryesor i cili u vishet politikanëve është epiteti i hajnit, çelësi për sukses elektoral është të perceptohet si i pa korruptuar.

“Këtë çelës e kishte vetëm Kurti, prandaj dukej qartë se fitorja e tij do të jetë e pashmangshme dhe e madhe. Anti-korrupsioni është tregimi i madh që e solli në pushtet dhe koha e qëndrimit të tij në pushtet do të varet krejtësisht nga aftësia e tij për ta përkthyer këtë tregim në praktikë qeverisëse. Natyrisht, për këtë nuk do t’i mjaftojë vetëm pa korruptueshmëria e tij personale, por edhe ajo e ekipeve të tij qeverisëse”, tha ai./Insajderi.com