Ambasada britanike: Ka rrezik që fletëvotimet nga diaspora të mos arrijnë në kohë

Ambasada britanike: Ka rrezik që fletëvotimet nga diaspora të mos arrijnë në kohë

Ambasada e Britanisë së Madhe në Kosovë, ka thënë se për shkak të afatit të shkurt për votat që vijnë jashtë vendit, ka rrezik që jo të gjitha fletëvotimet të arrijnë me kohë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, njofton Insajderi.

Ata janë shprehur të gatshëm që të vazhdojnë ta monitorojnë nga afër numërimin e votave që vijnë nga diaspora për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Përmes një njoftimi në Facebook, nga kjo ambasadë kanë thënë se ashtu si në zgjedhjet e mëparshme, procesi i votimit jashtë vendit nuk ka qenë i përsosur.

“Mbi 100,000 aplikime për regjistrimet e reja të votuesve në diasporë u pranuan nga KQZ-ja. Këto janë numra rekord. Ashtu si në zgjedhjet e mëparshme, ky proces nuk ka qenë i përsosur. Misionet e mëparshme të Vëzhgimit të Zgjedhjeve të BE kanë rekomanduar që ligji të ndryshojë në mënyrë që të lejojë më shumë kohë për proceset parazgjedhore.

Kjo nuk ka ndodhur dhe afati për këto zgjedhje të parakohshme është edhe më i shkurtër se normalisht, duke bërë presion mbi KQZ-në dhe duke krijuar rreziqe që jo të gjitha fletët e votimit nga jashtë shtetit do të arrijnë në kohë”, thuhet në njoftimin e ambasadës britanike./Insajderi.com