Ambasada e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut: Nuk komentojmë hetime aktive

Ambasada e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut: Nuk komentojmë hetime aktive

Nga Ambasada e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut në lidhje me rastin e dhënies së pasaportave për kriminelët ballkanik kanë thënë se ata janë duke punuar me policinë dhe me Ministritë tjera të Qeverisë së RMV-së  si dhe me institucionet për zbatimin e ligjit dhe sundimit të së drejtës.

“Ne nuk komentojmë për hetime që janë duke u zhvilluar.  Ambasada amerikanë punon nga afër me MPB-në, si dhe me Ministritë e Qeverisë dhe Institucionet në Maqedoninë e Veriut që të arrihen qëllimet e përbashkëta për të zbatuar ligjet dhe sundimi i së drejtës, duke llogaritur këtu edhe bashkëpunimin në zbatimin rajonal të ligjeve dhe luftës kundër terrorizmit”, kanë thënë nga Ambasada e SHBA-së në Shkup.

Në përgjigjen e Ambasadës amerikane thuhet se këta kanë një bashkëpunim të afërt edhe me Ministrinë e Drejtësisë dhe institucione tjera në vendin fqinj. /Insajderi.com