Andin Hoti takohet me familjarët e personave të zhdukur

Andin Hoti takohet me familjarët e personave të zhdukur

Andin Hoti, kryetar i Komisionit Qeveritar për Personat e Pagjetur, ka pritur në takim shoqatat e familjarëve të personave të zhdukur.

Ky është takimi i pari i të birit të Ukshin Hotit prej se u emërua në krye të këtij Komisioni.

“Prej ditës së parë kur e kam marrë pozitën e kryesuesit të komisionit, kam dashur që takimi i parë zyrtar i ftuar prej meje të jetë me familjarët e personave të zhdukur, në këtë rast me shoqatat që përfaqësojnë familjarët e personave të zhdukur”.

Sot është mbajtur ky takim në objekt të Qeverisë së Kosovës, dhe më vjen mirë që këta familjarë e kanë mirëprit emërimin tim në të dyja pozitat dhe e kanë ofruar bashkëpunimin e tyre të plotë me mua në udhëheqje të këtyre pozitave”, ka thënë Hoti për KP.

Hoti ka deklaruar se “do t’i menaxhojë emocionet kur të përballet me palën serbe”.

Babai i tij, veprimtari i shquar kombëtar Ukshin Hoti, është i zhdukur.

Mijëra shqiptarë janë të zhdukur gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka thënë se çështja e të pagjeturve do të jetë pjesë e bisedimeve me Serbinë. /Insajderi.com