Ankohet Ahmeti, Qeveria ka vendosur mbylljen një javore për Prishtinën

Ankohet Ahmeti, Qeveria ka vendosur mbylljen një javore për Prishtinën

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka treguar se qeveria ka vendosur mbylljen e Prishtinës për një javë, njofton Insajderi.

Ahmeti, që lajmin e ka bërë të ditur në Facebook, ka thënë se janë ankuar për këtë vendim, porse qeveria nuk e ka marrë parasysh ankesën e tyre.

“Niveli qendror ka vendosur Prishtinën në zonën e kuqe duke rekomanduar mbylljen një javore për komunën tonë. Si arsyetim ka përdorur numrin aktiv të të infektuarve. Duke marr parasysh që Prishtina pakrahasimisht ka numrin më të madh të testeve, dhe po ashtu numrin më të madh të banorëve ne kemi kërkuar që kjo matje të bëhet me numrin e rasteve pozitive si përqindje e testeve”, njofton Ahmeti.

“Por, kjo nuk është marr parasysh. Po ashtu kemi kërkuar që të jemi më fleksibil edhe me biznese për shkak se në kohën kur nuk ka ndihma apo infuzion të parave në ekonomi nga qeveria edhe një goditje pak më e gjatë do të jetë fatale për to, por rrjedhimisht edhe për shëndetin të cilin e kemi primar”, shkruan Ahmeti në Faceook.

“Përderisa jemi plotësisht të vetëdijshëm për situatën epidemiologjike në vend, dhe kemi zbatuar dhe do të zbatojmë masat e ndërmarra nga qeveria, ndarja e Komunave me statistika (të infektuar në 100 mijë banor) kur as numri i infektuarve e as numri i banorëve nuk është i saktë jep pasqyrë të padrejtë dhe masa joproporcionale për komunat. Rrjedhimisht kjo nuk mund të adresojë situatën epidemiologjike”./Insajderi.com