Arrestohen tri femra dhe dy meshkuj për prostitucion

Arrestohen tri femra dhe dy meshkuj për prostitucion

Policia e Kosovës (PK), Sektori Qendror i Hetimeve i Drejtorisë për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore, pasi ka përdorur masa të fshehta teknike të hetimit, në koordinim me Prokurorinë Themelore Prishtinë dhe me urdhëresës të gjykatës, më 26.02.2020 ka realizuar një operacion policor.

Hetuesit policorë kanë kontrolluar një lokal, aty janë identifikuar dhe arrestuar pesë te dyshuar (dy meshkuj dhe tri femra) nën dyshimin se të njëjtit kanë kryer veprat penale: ‘Mundësim ose detyrim në prostitucion’, ‘Ofrimi i lokaleve për prostitucion’ dhe ‘Bashkëkryerja’.

Të dyshuarit e arrestuar janë:

· B.M. viti i lindjes 1988, mashkull kosovar,

· M.K. viti i lindjes 1987, mashkull kosovar,

· E.A. viti i lindjes 1997, femër kosovare,

· Sh.A. viti i lindjes 2000, femër kosovare dhe

· M.S. viti i lindjes 1988, femër kosovare.

Hetuesit policorë, si prova materiale kanë sekuestruar përkohësisht: tetë (8) telefona mobil, një(1) DIVI-ar i kamerave dhe prova tjera relevante lidhur me rastin.

Pas intervistimit, me vendim të prokurorit, pesë të dyshuarit janë ndalur për 48 orë.