kosovarja 36 vjeçare është arrestuar në" />

Arrestohet kosovarja që ua mori mijëra franga zviceranëve duke u prezantuar si mjeke

Arrestohet kosovarja që ua mori mijëra franga zviceranëve duke u prezantuar si mjeke

Pas raportimit të medias zvicerane “20 minuten”, kosovarja 36 vjeçare është arrestuar në shtëpinë e saj nga Policia zvicerane. Ajo dyshohet se aktroi mjeken duke mashtruar fqinjët e saj dhe pacientët, të cilëve u kishte marrë mijëra franga, shkruan Insajderi.

Arrestimin e saj e ka konfirmuar  kryeprokurori i kantonit të Schaffhausen,  Andreas Zuber, duke thënë se kundër saj ishin dy ankesa.

Një nga viktimat është fqinji i saj, Georg G.*, të cilit Imera ia ka marrë 212 mijë franga. Në mars 2019, ai e denoncoi në policinë e Schaffhausenit Imeran për mashtrim komercial dhe falsifikim dokumentesh. Policia nuk ka komentuar rastin për shkak të hetimeve. Për Imera I. aplikohet prezumimi i pafajësisë.

Gjithçka filloi në dhjetor të vitit 2017.  Georg G. dhe gruaja e tij Felicia G* kishin një marrëdhënie fqinjësore me Imera I. “Ne shpesh kemi bërë ‘grill’ së bashku”, thotë G. Imera i kishte rënë ziles së tyre në një mëngjes. “Gruaja ime dhe unë vetëm po qëndronim ulur në mëngjes, kur ajo kërkoi urgjentisht 40 mijë franga”, thotë G. “Ajo tha se do të humbiste pacientët e saj nëse nuk do t’ia jepnim paratë”, thotë G.

Të nesërmen çifti vendosi ta ndihmonte fqinjen e tyre. “Imera kërkoi paratë në dorë, të cilat ia dhash, 40 mijë euro”, tha Georg G. Ai dhe bashkëshortja e tij nuk kishin dyshuar kurrë se Imera do t’ia kthente atyre borxhin brenda një kohe të shkurtër. “Ajo ishte mjeke, është parë shpesh me qese mjekësore, dhe ajo mund të krijojë pasuri”. Ata kanë treguar se ‘mjekja’ fitonte 30 mijë franga në muaj dhe prandaj mund t’i bënte lehtë paratë për ta kthyer borxhin deri në fund të marsit”, thotë George G.

Kjo është arsyeja pse Georg G. ia dha kaq shumë para kosovares

Imera I. ua dëshmoi atyre ‘kredibilitetin’ e saj me dokumente të rreme:

Kontratat e blerjes: Imera I. pretendoi se kishte shitur një pronë të trashëguar me vlerë 2.8 milionë euro tek Herbert Stocker, drejtori i Bankës Reiffeisen, siç pretendonte ajo. Por kontrata e blerjes doli të jetë e falsifikuar: Reiffeisen nuk e njihte Gerbert Stockerin. Përveç kësaj,  vepra e dyshimtë për blerjen e një prone në Kosovë me vlerë 250 mijë euro sipas kryetarit të Prishtinës ishte gjithashtu falsifikim. Doktoratura: Një dokument i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Cyrihut

Doktoratura: Një dokument i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Cyrihut tregon se Imera I është doktorante e mjekësisë. Por Universiteti i Cyrihut konfirmon se diploma është falsifikuar. /Insajderi.com