Autoritetet shëndetësore në SHBA: Gati për vaksinën në nëntor

Autoritetet shëndetësore në SHBA: Gati për vaksinën në nëntor

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve njoftoi autoritetet shëndetësore në SHBA dhe pesë qytete kryesore amerikane për t’u përgatitur për shpërndarjen e vaksinës së koronavirusit tek punonjësit shëndetësorë dhe grupet me rrezik më të lartë në fundin e tetorit dhe fillimit të nëntorit, njofton Insajderi.

Ky lajm i shumëpritur raportohet nga New York Times, i cili gjithsesi nënvizon se njoftimi mund të jetë një lëvizje përpara zgjedhjeve presidenciale të nëntorit në SHBA.

Disa kohë më parë presidenti Donald Trump akuzoi “deep state” brenda FDA se po tenton të shtyjë nxjerrjen e vaksinës kundër koronavirusit deri pas përfundimit të zgjedhjeve./Insajderi.com