Avdullah Hoti: Mos heqja e taksës, dëmton raportin tonë me SHBA-të dhe BE-në

Avdullah Hoti: Mos heqja e taksës, dëmton raportin tonë me SHBA-të dhe BE-në

Zëvendëskryeministri i parë, Avdullah Hoti ka thënë se çdo shtyerje për heqjen e tarifës, dëmton raportin tonë me SHBA dhe BE, si dhe rrezikon një izolim për Qeverinë dhe vendin.

Këto komente, Hoti i bëri përmes një postimi në ‘Facebook’. Ai ka shtuar se përfshirja amerikane në dialog e ka ndryshuar dinamiken e negocimit.

Gjithashtu, Hoti ka shtuar se Qeveria duhet të heqë tarifën dhe kështu të ulet barabarsisht dhe me miqtë e saj në tryezën e Dialogut.

Postimi i plotë i Hotit:

Përfshirja amerikane në dialog e ka ndryshuar dinamiken e negocimit. Qendrim i Sekretarit Pompeo dhe angazhimet e ambasadorit Grenell se sovraniteti i Republikës së Kosovës është tepër i rëdësishem për të ardhmen e rajonit dhe se Marrëveshja për Paqe mes Kosovës dhe Serbisë duhet të rezultoj me njohjen reciproke, janë garanci për pozitën tonë negociuese dhe synimet tona në këtë dialog.

Dialogu duhet të udhëheqet nga Qeveria e Kosovës, e cila bartë legjitimitetin politik të deleguar nga Kuvendi i Kosovës. Përfshirja sa më e shpejt jep kohë për negocim më të favorshëm për Marrëveshjen përfundimtare.

Tarifa mbi mallrat serbe dhe boshnjake është pengesë e pa kapërcyeshmë për komunitetin ndërkombëtar, SHBA dhe BE. Çdo shtyerje për heqjen e tarifës komprementon seriozisht pozitën tonë negociuse në këtë dialog, dëmton raportin tonë me SHBA dhe BE, si dhe rrezikon një izolim për Qeverinë dhe vendin.

Asnjë masë e jona e një anëshme nuk mund të mbroj apo avansoj pozitën tonë nëse ajo nuk mbështetet nga SHBA dhe BE.

Qeveria e Republikës së Kosovës duhet të heqë tarifën famoze dhe kështu të ulet barabarsisht dhe me miqtë e saj në tryezën e Dialogut.

Çdo alternativë tjetër rrezikon seriozisht të ardhmen e vendit.