“Ballkani Perëndimor rajon kyç i trafikimit të emigrantëve në drejtim të BE-së”

“Ballkani Perëndimor rajon kyç i trafikimit të emigrantëve në drejtim të BE-së”

Raporti nga Iniciativa kundër Kirmit të Organizuar Transencional, ka paraqitur Ballkanin Perëndimor si rajon kyç për kontrabandimin e emigrantëve drejtë Bashkimit Evopian.

Po ashtu në këtë raport thuhet se në rajonin tonë prodhohet dhe trafikohet drogë.

Rreth drogrës përmendet edhe Kosova si “transit i drogës për Serbi”.

Në raport përmenden fenomone të tjera krimnale si spastrimi i parave.

Sipas këtij raporti në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor pastrohen nga 1,8-4,6 miliardë Euro në vit nga kontrabanda e emigrantëve dhe trafiku i drogës.  /Insajderi.com