Bashkimi Evropian pret që pas certifikimit të rezultateve të formohen institucionet

Bashkimi Evropian pret që pas certifikimit të rezultateve të formohen institucionet

Shefi i Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog, pret që pas certifikimit të rezultateve sa më shpejt të themelohen institucionet e vendit.

Szunyog e komplimentoi Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për certifikimin e rezultatit zgjedhor ende pa u mbushur një muaj që nga data e votimeve.

“E vlerësoj që KQZ ishte në gjendje të certifikonte rezultatet e zgjedhjeve më pak se një muaj pas ditës së zgjedhjeve. Pres që institucionet e Kosovës (parlamenti, qeveria dhe presidenti) të themelohen së shpejti dhe të fillojnë të punojnë për të mirën e popullit të Kosovës”, ka shkruar ai.

Sipas rezultatit të certifikuar, Lëvizja Vetëvendosje ka fituar 58 deputetë, Partia Demokratike e Kosovës 19 deputetë, Lidhja Demokratike e Kosovës 15 deputetë dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës 8 deputetë.

Po ashut janë edhe 20 vende për minoritetet pakicë në Kosovë.

Për krijimin e Qeverisë duhen 61 vota, një ashtu edhe për presidentin – por për këtë të fundit 80 deputetë duhet të jenë në sallë gjatë kohës sa votohet presidenti i Kosovës. /Insajderi.com