BE do t’i monitorojë zgjedhjet lokale në Kosovë

BE do t’i monitorojë zgjedhjet lokale në Kosovë

Bashkimi Evropian përmes një grupi ekspertësh do të monitorojë zgjedhjet lokale të 17 tetorit në Kosovë.

Kjo ka qenë kërkesë e presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, përgjigjja e së cilës ishte pozitive.

Në lidhje me këtë e para e vendit i ka shkruar kryetarit të Parlamentit Evropian, David Sassoli, si dhe Përfaqësuesit të Lartë të BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Joseph Borrell.

“Për dallim nga zgjedhjet e fundit parlamentare, në të cilat Misioni i BE-së për vëzhgimin e zgjedhjeve është përbërë nga një numër i vogël ekspertësh, në zgjedhjet lokale të vitit 2021, BE-ja do të jetë prezente me mision të plotë të vëzhgimit të zgjedhjeve në Republikën e Kosovës deri në certifikimin e rezultatit zgjedhor”, thuhet në njoftimin e presidencës.

Presidenti i Parlamentit Evropian, Sassoli, në letrën dërguar Osmanit më 13 korrik e ka konfirmuar gatishmërinë e Parlamentit Evropian për të marrë pjesë në monitorimin e zgjedhjeve lokale, si dhe fillimin e menjëhershëm të procedurave përgatitore për këtë proces.

“Ndërkaq në letrën e Borrell, të datës 17 gusht, bëhet e ditur se pasi që Parlamenti Evropian t`i nominojë përfaqësuesit e vet, Përfaqësuesi i Lartë i BE-së do ta emëroj Shefin e Misionit, i cili bashkë me ekipin e ekspertëve do të arrijnë në Republikën e Kosovës gjatë javëve në vijim”, vazhdon njoftimi.

Zgjedhjet lokale në Kosovë mbahen më 17 tetor të këtij viti. /Insajderi.com