BE-ja ndan rreth 11 milionë euro në mbështetje të sektorit privat në Kosovë

BE-ja ndan rreth 11 milionë euro në mbështetje të sektorit privat në Kosovë

Bashkimi Evropian ka dhënë 29 kontrata me vlerë prej 10.8 milionë eurosh në mbështetje të sektorit privat të Kosovës dhe për përmirësimin e qasjes në tregun e punës, për rritjen e perspektivave të punësimit për të rinjtë, gratë dhe grupet e pafavorizuara në Kosovë, vetëm përgjatë muajit tetor, njofton Insajderi.

Projektet e siguruara mbështesin edhe edukimin gjatë fëmijërisë së hershme përmes ndërtimit të gjashtë kopshteve të reja.

“Fusha të tjera të mbështetjes përfshijnë infrastrukturën rrugore dhe mbështetjen e binjakëzimit për zbatimin e direktivës së BE-së për shërbimet duke iu ndihmuar bizneseve dhe konsumatorëve të Kosovës. Kjo asistencë e BE-së është pjesë e zarfit të Instrumentit për Ndihmën e Para-Anëtarësimit (IPA) 2016, shuma totale e të cilit është 71 milionë euro”, thuhet në njoftimin për media.

Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, shprehu kënaqësinë për mundësinë e dhënies së kontratave.

“Në javët e fundit, BE-ja ka nënshkruar një numër kontratash dhe kështu e ka përfunduar kontraktimin e Programit Vjetor IPA të vitit 2016. Nga këto projekte përfitojnë drejtpërdrejt 13 biznese, ato mbështesin dhe krijojnë 281 vende pune, duke përfshirë grupet e pafavorizuara, dhe ofrojnë pajisje të nivelit më të lartë për kopshte për rreth 700 fëmijë nëpër Kosovë: në Prishtinë, Mazgit, Gjilan, Gllogoc, Skënderaj dhe Vitomiricë”, tha Szunyog. /Insajderi.com