BE mbështet propozimet e OSBE-së për zgjidhjen e krizës në Bjellorusi

BE mbështet propozimet e OSBE-së për zgjidhjen e krizës në Bjellorusi

Bashkimi Evropian mbështet propozimet e OSBE-së për zgjidhjen e situatës në Bjellorusi dhe shprehet i gatshëm për të mbështetur promovimin e tyre.

BE shpreson që Rusia gjithashtu t’i mbështesë ato, tha shefi i politikës së jashtme të BE Josep Borrell gjatë bisedës telefonike me Ministrin e Jashtëm rus, Sergej Lavrov.

“Bashkimi Evropian është i gatshëm të kontribuojë në përpjekjet për të lehtësuar një mënyrë paqësore dhe konstruktive nga kriza. Në këtë drejtim, BE mbështet plotësisht propozimet e OSBE-së për dialog në Bjellorusi dhe është e gatshme të ofrojë ndihmë për t’i vazhduar ato nëse kërkohet. Si një Shteti Anëtar i OSBE-së, Përfaqësuesi i Lartë shpresonte se Rusia mund të ketë një ndikim pozitiv në mbështetjen e propozimeve të tilla,” – tha Shërbimi Evropian i Veprimit të Jashtëm në një deklaratë./Insajderi.com