BE pas marrëveshjes në Uashington: Gjithçka duhet të jetë në përputhje me ligjet tona

BE pas marrëveshjes në Uashington: Gjithçka duhet të jetë në përputhje me ligjet tona

Bashkimi Evropian është deklaruar rreth pajtimit mes Kosovës dhe Serbisë, për çka thonë se çdo gjë duhet të jetë në përputhje me rregullat e bllokut, njofton Insajderi.

Kështu ka bërë të ditur zëdhënësi i Bashkimit Evropian për Çështje të Jashtme dhe Politika të Sigurisë, Peter Stano, i cili ka thënë se BE-ja është duke pritur informata të mëtejme prej partnerëve të saj, përfshirë rreth asaj se si zotimet e bëra do ta ndihmojnë Kosovën dhe Serbinë në avansimin e shtegut të tyre evropian.

Ai i është referuar Marrëveshjes së Uashingtonit dhe ceremonisë së nënshkrimit nga presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, në Uashington, të premten.

“Palët kanë gjetur pika të përbashkëta se si t’i adresojnë çështjet e ndryshme në kuadër të normalizimit të raporteve të tyre. Palët duhet të flasin për veten rreth çështjeve në dokumente. Për BE-në, gjithçka për të cilën arrihet pajtim, duhet të jetë tërësisht në përputhje me EU acquis, rregullat dhe ligjet tona, ashtu si edhe t’i kontribuojë stabilitetit rajonal”, i ka thënë ai për Kohën. /Insajderi.com