Ben Emmerson, avokati i Veselit: Klienti im u dorëzua vullnetarisht – dua të lirohet deri sa të fillojë gjykimi

Ben Emmerson, avokati i Veselit: Klienti im u dorëzua vullnetarisht – dua të lirohet deri sa të fillojë gjykimi

Ben Emmerson, avokati i Kadri Veselit në Gjykatën Speciale, ka thënë se klienti i tij duhet të lirohet menjëherë, derisa gjykimi i tij të fillojë, ndërsa ka theksuar se Veseli përkundër se po konsiderohet  si i arrestuar, ai është dorëzuar vetë duke bashkëpunuar vullnetarisht me gjykatën.

“Dua të prezumohet i pafajshëm për të gjitha akuzat kur të vazhdojë çështja. Do ta marrë një parashtrim ose kërkesë që Veseli të lirohet deri në pritje të fillimit të gjykimit. Dua të shënohet në procesverbal; ndonëse është përmendur fakti që Veseli është arrestuar, ju duhet ta dini që Veseli erdhi në Gjykatë vullnetarisht me marrëveshje paraprake”, ka thënë Emmerson.

Ai ka shtuar se “në ditën që Veseli u dorëzua ai ka dorëzuar një deklaratë që unë dua ta lexoj”, derisa ka vazhduar dhe ka lexuar një pjesë të letrës që Veseli ditën kur udhëtoi për në Hagë e bëri publike./Insajderi.com