Bie në masë drastike prodhimi dhe shitja e veturave dizel

Bie në masë drastike prodhimi dhe shitja e veturave dizel

Prodhuesit janë duke “mbytur” modelet me naftë si asnjëherë më parë derisa edhe publiku ua ka kthyer shpinën.

Skandali Dieselgate ka ngritur kundërshti të madhe kundrejt motorëve me naftë, si dhe rritja e taksave nga Qeveritë nga shumë vende të botës kanë bërë që shitja e tyre të bie në masë drastike.

Më poshtë janë të renditur modelet me naftë të cilët janë hequr nga linjat e prodhimit të prodhuesve, ndërkohë që industria është duke shkuar drejt burimeve të tjera të karburanteve:

Bentley Bentayga – nuk do të ketë më me naftë

Fiat 500X – me naftë

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) – do të heq të gjithë modelet me naftë deri në 2022 nga i gjithë vargu i veturave të tyre

Honda CR-V – më nuk do të ofrohet me motorë me naftë

Kia Rio

Kia Venga

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Outlander

Peugeot pritet që shumë shpejtë të ndërpres shitjen e të gjithë motorëve me naftë

Porsche zyrtarisht ka njoftuar se asnjë model i ri me naftë nuk do të prezantohet

Seat Toledo

Skoda Fabia

Subaru

Suzuki

Toyota Avensis

Toyota RAV4

Toyota Verso

Vauxhall Corsa

Volvo V60