Borrell: Jepni informacion të saktë dhe në kohë për qytetarët e Ballkanit Perëndimor

Borrell: Jepni informacion të saktë dhe në kohë për qytetarët e Ballkanit Perëndimor

Shefi i diplomacisë evropiane, Joseph Borrell, u bëri thirrje mediave dhe shoqërisë civile në Ballkanin Perëndimor që të përfshihen në luftën kundër dezinformimit si një sfidë globale dhe një kërcënim për demokracinë, njofton Insajderi, njofton Insajderi.

Në rrjetin social Twitter, Borell ka thënë se qytetarët duhet të pajisen me informacione të sakta dhe në kohën e duhur.

Tutje ai ka theksuar se “është e nevojshme të punohet në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave themelore, të tilla si liria e shprehjes dhe pluralizmi i medias”./Insajderi.com