Bosnja kundër njohjes së Kosovë

Bosnja kundër njohjes së Kosovë

Bosnja dhe Hercegovina ka marrë vendim për mosnjohjen e Kosovës si shtet të pavarur.

Sipas mediave boshnjake Helko Komshiq dhe Shefik Xhaferoviq, abstenuan gjatë votimit të dytë mbi njohjen e Kosovës.

Ndërsa anëtari serb, Milorad Dodik ka votuar kundër, ai në çdo takim ka qenë i zëdhëm kundë njohjes së pavarësisë së Kosovës.

Më 17 shtator, Presidenca e Bosnjes u deklarua për herë të parë mbi njohjen e Kosovës dhe më pas Komshiq dhe Xhaferoviq votuan për njohjen e pavarësisë, ndërsa Dodik ishte kundër. Pastaj u ra dakord që të shkohet në raundin e dytë të votimit në seancën tjetër e cila ndodhi sot. /Insajderi.com