Brnabiq: Gjykatësit serbë nuk janë betuar para Thaçit

Brnabiq: Gjykatësit serbë nuk janë betuar para Thaçit

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, tha të premten se gjykatësit dhe prokurorët serbë nuk e kanë bërë betimin para presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, porse kanë dhënë deklaratë të veçantë dhe neutrale.

“Që të keni informacione të sakta: gjykatësit tanë nuk kanë bërë kurrfarë betimi, por kanë dhënë një deklaratë të veçantë, neutrale ndaj statusit. E vërteta është e rëndësishme”, tha Brnabiq.

Siç transmeton Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë, Brnabiq ka reaguar ndaj një teksti të betimit që është shfaqur në mediat sociale.

Sipas këtij teksti, gjykatësit dhe prokurorët serbë, para presidentit Thaçi, kanë thënë: “Solemnisht deklaroj se gjatë shërbimit si gjykatës i Republikës së Kosovës, do t’i mbetem besnik Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe do të kryej punën e gjykatësit me nder, përgjegjësi dhe në mënyrë të paanshme, duke respektuar rregullat e etikës profesionale”.

Në zyrën e presidentit të Kosovës, më 20 tetor, janë betuar 40 gjykatës dhe 13 prokurorë nga veriu i Kosovës.

A u betuan mbi Kushtetutën e Kosovës gjyqtarët dhe prokurorët serbë?

Posted by Insajderi on Thursday, 26 October 2017