Cakaj në mbledhjen e Ministerialit të 130-të: Kërkohet anëtarësimi i Kosovës në KE

Cakaj në mbledhjen e Ministerialit të 130-të: Kërkohet anëtarësimi i Kosovës në KE

Ministri për Punë të Jashtme i Shqipërisë, Gent Cakaj, ka bërë të ditur se ka marrë pjesë në mbledhjen virtuale të Ministerialit të 130-të të Komitetit të Ministrave, njofton Insajderi.

Në këtë mbledhje Cakaj tha se është parashtuar kërkesa për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.

Kështu është shprehur ai me anë të një postimi në Facebook, ku tutje ka thënë se mbështetja e anëtarësimit të Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës, është “jo vetëm historikisht e drejtë e politikisht e arsyeshme, por edhe kontribut i drejtpërdrejtë për forcim të demokracisë, sundimit të ligjit dhe të drejtave e lirive themelore në Evropë”.

Postimi i plotë i tij:

Sot, në mbledhjen virtuale të Ministerialit të 130-të të Komitetit të Ministrave, mes tjerash, parashtruam qartë e prerë edhe kërkesën për anëtarësim të Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës!

Një gjë është e sigurt: mbështetja e anëtarësimit të Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës, është jo vetëm historikisht e drejtë e politikisht e arsyeshme, por edhe kontribut i drejtpërdrejtë për forcim të demokracisë, sundimit të ligjit dhe të drejtave e lirive themelore në Evropë. /Insajderi.com