Coronavirus: Rastet asimptomatike ‘mbartin të njëjtën sasi virusi’

Coronavirus: Rastet asimptomatike ‘mbartin të njëjtën sasi virusi’

Njerëzit me Covid-19 asimptomatikë mund të bartin të njëjtën sasi virusi si ata me simptoma, ka sugjeruar një studim i Koresë së Jugut, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Koreja e Jugut ishte në gjendje të identifikojë dhe izolojë rastet asimptomatike përmes testimit masiv qysh në fillim të marsit.

Ekzistojnë dëshmi në rritje që këto raste paraqesin një pjesë të konsiderueshme të infeksioneve Coronavirus.

Por studiuesit nuk ishin në gjendje të tregonin se sa nga këta njerëz kaluan virusin.

Njerëzit pozitiv me Coronavirus u monitoruan në një qendër të trajtimit në komunitet, duke lejuar shkencëtarët të shikonin se sa prej virusit ishte i zbulueshëm në hundët dhe grykët e tyre në fyt.

Studimi tregoi gjithashtu se virusi mund të zbulohej te njerëzit asimptomatikë për periudha të konsiderueshme kohore – megjithëse ata dukej se e largojnë atë nga sistemet e tyre pak më shpejt se njerëzit me simptoma.

Në teori, të kesh të njëjtën sasi të virusit në hundë dhe fyt do të thotë të kesh po aq shumë mundësi të infektosh të tjerë.

Por njerëzit pa simptoma kanë më pak të ngjarë të kenë një kollë të rëndë që do të dërgojë pikat e infektuara më tej në ajër. /Insajderi.com