Coronavirusi ka bërë rikthim në Kosovë, Shqipëri dhe në nëntë vende të tjera, njofton OBSH

Coronavirusi ka bërë rikthim në Kosovë, Shqipëri dhe në nëntë vende të tjera, njofton OBSH

Evropa ka parë një rritje në javët e fundit të rasteve me COVID-19 për herë të parë në muajt e fundit, pasi që janë liruar masat, ka njoftuar Organizata Botërore e Shëndetësisë, shkruan BBC, njofton Insajderi.

Janë 11 vende që kanë parë rritje të dukshme dhe në këto 11 vende, përfshihen edhe Kosova e Shqipëria.

Ndërsa pos tyre janë edhe Armenia, Suedia, Moldavia, Maqedonia Veriore e disa vende të tjera.

Në këto vende është ndjerë më shumë kjo rritje ka thënë drejtori regjional i OBSH-së, Hans Henri Kluge.

Nëse nuk merren masa sistemi shëndetësor “do të mbështetet për muri”, ka thënë ai.

“Në këto 11 vende, transmetimi i përshpejtuar ka çuar në një ringjallje shumë domethënëse që nëse lihet pa u kontrolluar do të shtyjë sistemet shëndetësore në prag edhe një here”, ka deklaruar ai.