COVID-19: Mbi 200 pacientë të shtrirë në spitalet e Kosovës

COVID-19: Mbi 200 pacientë të shtrirë në spitalet e Kosovës

204 është numri i pacientëve të cilët po trajtohen për shkak të Coronavirusit në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet rajonale.

Sipas raportit të datës 31 janar të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, të gjithë pacientët janë të konfirmuar me Covid-19 pozitivë, kurse 130 prej tyre janë me oksigjeno-terapi.

Ndërsa, në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive bëhet e ditur se janë të shtrirë pesë pacientë.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 85 pacientë

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, pesë pacientë

Klinika e Pediatrisë, 12 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 15 pacientë

Spitali i Prizrenit, 13 pacientë

Spitali i Pejës, 11pacientë

Spitali i Gjakovës, 23 pacientë

Spitalit Mitrovicës, 20 pacientë

Spitali i Ferizajt, katë pacientë

Spitali i Gjilanit, 16 pacientë