Daçiq kërcënon me luftë shqiptarët

Daçiq kërcënon me luftë shqiptarët

Serbia “dëshiron të ruajë veprimin e saj delikatë” midis Perëndimit, Rusisë dhe Kinës, citoi “Reuters” deklaratën e ministrit të jashtëm të Serbisë Ivica Daçiq.

“Ajo që nuk duam është që dikush të tërheqë karrigen tonë nga ne… ajo që është e rëndësishme është të shohim se çfarë është në interesin tonë më të mirë”, tha Daçiq.

“Reuters” kujton se zyrtari amerikan Hoyt Brian Yee kohët e fundit “i tha Beogradit se nuk mund të ulet në dy karrige në të njëjtën kohë”, “duke shkaktuar kritika të ashpra” nga politikanët serbë, raporton “b92”.

Daçiq gjithashtu “e krahasoi kundërshtimin e Serbisë me pavarësinë e Kosovës ndaj refuzimit të Spanjës për referendumin e Katalonjës për shkëputjen”.

“Nëse Spanja mund të luftojë për konceptin e Katalonjës atëherë ne serbët mund të luftojmë për vendin tonë”, tha ai