“Ata mendojnë se ne duhet të ndalemi në mënyrë që të mos shqetësohen shumë, dhe se Kosova duhet të vazhdojë të lobojë për pavarësinë e saj, që S" />

Daçiq: Ne vazhdojmë të përcaktojmë se kush e njeh Kosovën dhe kush jo

Daçiq: Ne vazhdojmë të përcaktojmë se kush e njeh Kosovën dhe kush jo

“Ata mendojnë se ne duhet të ndalemi në mënyrë që të mos shqetësohen shumë, dhe se Kosova duhet të vazhdojë të lobojë për pavarësinë e saj, që SHBA-të dhe Britania e Madhe në çdo seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së t’u bëjnë thirrje të  gjitha vendet që ta njohin Kosovën, dhe ne rezultojmë të jemi naiv”.
Beogradi vazhdon të ndjekë një politikë të përcaktimit se kush e ka njohur dhe kush nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, tha ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiq.

“Ata mendojnë se ne duhet të ndalemi në mënyrë që të mos shqetësohen shumë, dhe se Kosova duhet të vazhdojë të lobojë për pavarësinë e saj, që SHBA-të dhe Britania e Madhe në çdo seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së t’u bëjnë thirrje të  gjitha vendet që ta njohin Kosovën, dhe ne rezultojmë të jemi naiv”, tha Daçiq në një konferencë të përbashkët me Ministrin e Jashtëm Palestinez Riyadh Al-Malik, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, transmeton lajmi.net.

Ai theksoi se është një veprim shtetëror dhe një projekt shtetëror, dhe se nuk drejtohet kundër askujt, por vetëm për të mbrojtur interesat kombëtare dhe shtetërore të Serbisë.

Daçiq tha se nga 193 vendet anëtare të KB, dy vjet më parë 113 vende njohën pavarësinë, që do të thotë se Kosova atëherë ishte në gjendje të shtynte disa vendime në Asamblenë e Përgjithshme.

Siç deklaroi ai, për të parandaluar këtë, Serbia filloi të punojë për të përcaktuar se kush e njeh, dhe kush jo me Kosovën. “Ne specifikuam 17 vende që ata nuk i njohin më, d.m.th., 93 vende tani e njohin pavarësinë e Kosovës, dhe 95 nuk e njohin Kosovën, ndërsa pesë vende janë “të rrjedhshme”.