Daka: Zgjedhjet do të organizohen pa mbështetjen e OSBE-së

Daka: Zgjedhjet do të organizohen pa mbështetjen e OSBE-së

Zgjedhjet e jashtëzakonshme, që do të mbahen më 14 shkurt, do të organizohen pa mbështetjen e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), ka konfirmuar Valdete Daka, kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, njofton Insajderi

Daka në një përgjigje për KOHËN ka thënë se KQZ-ja “nuk do të kërkojë përfshirjen e OSBE-së në këto zgjedhje”.

Këto janë të parat zgjedhje të përgjithshme që do të organizohen pa OSBE-në. Në nëntor të 2020-s, në zgjedhjet lokale në Mitrovicën e Veriut, ishte hera e parë kur u organizuan zgjedhjet e para pa mbështetjen e OSBE-së.

Në vitet e mëhershme, misioni i OSBE-së në Kosovë i ndihmonte KQZ-së për zbatimin e zgjedhjeve, duke ofruar këshilla të natyrës teknike , gjegjësisht, ka pasur rolin e ndërmjetësuesit./Insajderi.com