Të premten e 20 korrikut, familja është dëbuar me avion për në Shqipëri.

Dëbohet nga Franca familje shqiptare – Fillimisht u paraburgosën nëna shtatzanë dhe dy fëmijët e mitur

Dëbohet nga Franca familje shqiptare – Fillimisht u paraburgosën nëna shtatzanë dhe dy fëmijët e mitur

 Të premten e 20 korrikut, familja është dëbuar me avion për në Shqipëri.
Mbrëmjen e së enjtes, më 19 korrik, dy fëmijë dhe prindërit e tyre shqiptarë u mbyllën në qendrën e paraburgimit në Nîmes, për tu dëbuar në Shqipëri. Të shoqëruar nga policia në kufi, të premten ata u dëbuan shumë herët me një avion.
Kjo familje së cilës iu kishte refuzuar azili, ka qenë e detyruar të largohej nga territori francez, shkruan “Midi Libre”, përcjelll Albinfo.ch. Ajo ishte nën arrest shtëpiak në Mende (Lozère), ndërsa fëmijët, një djalë dhe një vajzë, kanë qenë shkollarë të klasës së pestë dhe të tretë.
“Shoqata franceze edukatë pa kufinj” RESF, ka denoncuar “hipokrizinë” e rrjedhës dhe mbylljen e dy të miturve.
“Babai është dashur të shkojë për çdo ditë në stacionin e policisë”, ka deklaruar kreu i RESF. Atij i kishin thënë se nga fundi i gushtit, babai nuk do të kishte qenë më në shënjestër”.
Të enjten, më 19 korrik, përderisa babai ka qenë në stacionin policor, policia erdhi në apartamentin e tyre për të marr nënën shtatzanë dhe dy fëmijët e mitur.