në raportin për Liritë Fetare, i ka rekomanduar Kosovës ndryshimin e Ligjit p" />

Departamenti i Shtetit sugjeron ndryshimin e ligjit për Liritë Fetare

Departamenti i Shtetit sugjeron ndryshimin e ligjit për Liritë Fetare

Raporti i Departamentit të Shtetit në raportin për Liritë Fetare, i ka rekomanduar Kosovës ndryshimin e Ligjit për Liritë Fetare.

Kjo për shkak se bashkësitë fetare në vend nuk kanë status ligjor.

“Liria e fesë ose e besimit mbrohet në Amendamentin e Parë të Kushtetutës sonë dhe në Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut; ajo është një vlerë thelbësore amerikane dhe e drejtë e përgjithshme e njeriut”, thuhet në raport.

Raporti i parvjetshëm i Departamentit të Shtetit tregon për gjendjen e lirive fetare në afër 200 shtete dhe territore.

Banorëve të Kosovës në bazë të nenit 38 të Kushtetutës i garantohet liria e besimit si dhe manifestimi i tij. /Insajderi.com