Deputetët që votuan kundër pagesës së mësuesve të fëmijëve me nevoja të veçanta

Deputetët që votuan kundër pagesës së mësuesve të fëmijëve me nevoja të veçanta

Vetëm 42 deputetë kishin votuar pro amendamenti që do ta obligonte qeverinë e Kosovës të paguajë asistentët ose mësuesit plotësues për fëmijët me nevoja të veçanta nëpër shkollat publike. Por të premten ky amendament ka dështuar, për shkak se i mungojë vetëm një votë, shkruan Insajderi.

Ky vendim i Kuvendit i ka dëshpëruar prindërit e 6 mijë e 195 fëmijëve të regjistruar në arsimin gjithëpërfshirës.

Insajderi ka siguruar votat individuale të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, ku shumica e deputetëve të PDK-së AAK-së dhe Nismës kanë votuar kundër, përderisa kundër janë shprehur edhe Lista Serbe.

Gjashtë deputetët të Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë votuar pro këtij amendament por deputetët e tjerë të kësaj partie nuk kanë votuar fare.

Ndërkaq, amendamenti i propozuar nga Arbërie Nagavci u përkrah nga të gjithë deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje.

 

Ndërkohë, që pas dështimit të amendamentit vetë, Arbërie Nagavci e cila kishte propozuar amendamentin kishte kritikuar kuvendin dhe Qeverinë.

“Mospërkrahja e Amandamentit që kisha propozuar për Asistentët e fëmijëve me nevoja të veçanta, psikologëve dhe pedagogëve në çerdhe dhe shkolla nga ana e deputetëve, është edhe një dëshmi më shumë për papërgjegjësinë e kësaj shumice dhe të qeverisë. Përpos se tregon për mospërmbushjen e obligimeve ligjore, flet shumë edhe për prioritetet që kanë, andaj dhe për mendësinë, mënyrën e qeverisjes e të përmbushjes së besimit e të përgjegjësive të marra”, kishte thënë ajo./Insajderi.com