Deputeti Mërgim Lushtaku kundër martesave të gjinisë së njëjtë: Ky model i sheh fëmijët si të parëndësishëm – edhe Merkel ishte kundër

Sipas Mërgim Lushtakut lejimi i martesave të gjinisë së njëjtë e dëmton familjen tradicionale në Kosovë, prandaj ai do të votojë kundër Projekt-Kodit Civil. Ai ka marrë shembull edhe kancelaren gjermane, Angela Merkel, duke argumentuar se edhe një politikane si ajo, ishte kundër këtyre martesave.

Deputeti Mërgim Lushtaku kundër martesave të gjinisë së njëjtë: Ky model i sheh fëmijët si të parëndësishëm – edhe Merkel ishte kundër

Mërgim Lushtaku, deputet i Partisë Demokratike të Kosovës, ka thënë se do të votojë kundër Projekt-kodit Civil të Kosovës, meqë aty përfshihet edhe lejimi i martesave të gjinisë së njëjtë.

Këto lloj bashkimesh bien ndesh me bindjet e mia personale, ka thënë Lushtaku, prandaj “do të votoj kundër”.

“Ky model i martesës i sheh fëmijët si opsionalë dhe të parëndësishëm. Edhe ashtu në 5 vjetët e fundit kemi rënie të nataliteti. Edhe Merkel (Angela) kishte votuar kundër”, ka deklaruar Lushtaku.

“Unë do të votoj kundër projekt kodit civil sepse bie ndesh me ideologjinë politike dhe bindjet e mia personale”./Insajderi.com