Deri në 40 mijë euro dënim nëse nuk lëshon faturë elektronike të fiskalizuar

Deri në 40 mijë euro dënim nëse nuk lëshon faturë elektronike të fiskalizuar

Një kompani që nuk lëshon një faturë elektronike të fiskalizuar që nga janari i vitit të ardhshëm rrezikon të paguajë gjobë deri në 40,000 euro.

Kjo është dukshëm më shumë sesa parashikon ligji maksimal në Mal të Zi.

Sipas agjencisë Mina, Ligji për Fiskalizimin Elektronik të Produkteve dhe Shërbimeve parashikon gjobë prej 8 mijë deri në 40 mijë euro për një kompani, nëse nuk lëshon fatura fiskale duke përdorur një shërbim fiskal dhe një sërë veprash të tjera, transmeton KosovaPress.

Një gjobë prej dy mijë deri në 12 mijë euro është parashikuar për sipërmarrësin, dhe nga 1.3 mijë deri në 4 mijë euro për një individ.

Ligji aktual për taksën e vlerës së shtuar parashikon një gjobë prej tre mijë euro deri në dhjetë mijë euro për një kompani që nuk lëshon një faturë, dhe nga gjashtë mijë deri në 20 mijë euro nëse TVSH nuk llogaritet në kohën e detyrimit, shkruan gazeta “Pobjeda”.

Ministria e Financave e Malit të Zi sqaroi se ata vendosën për një rritje të konsiderueshme të gjobave, ndër të tjera, pasi ishte një rekomandim i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN)./ Insajderi.com