Deri në dy orë pritje për të dalë nga Kosova

Deri në dy orë pritje për të dalë nga Kosova

Mërgimtarët kanë filluar ta lënë Kosovën, pas përfundimit të pushimeve me rastin e festave të fundvitit, dhe të kthehen në vendet ku jetojnë, njofton Insajderi.

Një pjesë e madhe e tyre kalojnë nëpër pikën kufitare Merdarë, me ç’rast krijohen kolona të gjata dhe u duhet të presin në radhë.

Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës ka publikuar të dhënat nga pikat e kalimit kufitar. Sipas këtyre të dhënave, fluksi më i madh është në Merdarë, ndërkaq pasohet nga pika në Dheun e Bardhë.

Në Merdarë janë krijuar kolona 800-900 metra, dhe për ta kaluar këtë pikë kufitare duhet pritje deri në dy orë.

Ndërkaq, në Dheun e Bardhë pritjet janë deri në një orë.

Ndryshe, festat e fundvitit ka bërë që në Kosovë të ketë fluks mërgimtarësh. Ishte raportuar se edhe para festave, në hyrje të kufirit ishin shkaktuar pritje disa orëshe./Insajderi.com