Deshi ta vidhte pazarin ditor 16800 euro, inskenon rrëmbimin nga hajnat

Deshi ta vidhte pazarin ditor 16800 euro, inskenon rrëmbimin nga hajnat

Dje në ora 19:10, është arrestuar nga policia në Prishtinë një person për të cilin dyshohet me arsye të jetë i përfshirë në rastin keqpërdorim i besimit, lajmërim i rrejshëm, ndihmë në kryerjen e veprës penale.

Denoncimi në polici është bërë me datë 16 korrik 2018, nga G. Halili 54 vjeç, i cili i ka lajmëruar policinë se në rrugën “Agim Ramadani” në Prishtinë, nga persona të armatosur nën kërcënimin e armës është futur në një veturë dhe është dërguar në një fshat në periferi të Prishtinës, me ç ‘rast i janë marrë me dhunë para kesh 16800 euro.

“Duke e marrë si shqetësues denoncimin e bërë, strukturat profesionale të policisë për trajtimin e rasteve të tilla, kanë filluar menjëherë me intervistimin e thellë të denoncuesit me qëllim të ndriçimit të detajeve”, thuhet në një komunikatë të policisë.

Bazuar në veprimet e menjëhershme hetimore dhe operative, hetuesit kanë ardhur në përfundim që, ekziston dyshimi i arsyeshëm se i njëjti ka lajmëruar rrejshëm rastin në polici dhe ka inskenuar ngjarjen për arsye të përfitimit material të shumës së sipër cekur të parave të cilat do duhej t’i depononte si pazar ditorë në emër të kompanisë ku ishte i punësuar.

I dyshuari të gjitha këto veprime i ka kryer në bashkëveprim edhe me personin tjetër të dyshuar B. Moni, i cili po ashtu është intervistuar nga ana e policisë.

Me rekomandimin e prokurorit të shtetit i dyshuari kryesor, G. Halili është dërguar në qendrën e mbajtjes në Prishtinë, përderisa i dyshuari tjetër është liruar në procedurë të rregullt.

Ndërlidhur me rastin policia ka kryer edhe një operacion bastisjeje në shtëpinë e të dyshuarit kryesor.

“Ndërkohë që janë kryer veprimet e lartcekura policore, hetuesit po vazhdojnë hetimin e mëtejmë me qëllim të ndriçimit dhe sqarimit të plotë të këtij rasti”, thuhet në komunikatë.