Disa shkencëtarë thonë se jeta pas vdekjes nuk ekziston

Disa shkencëtarë thonë se jeta pas vdekjes nuk ekziston

Shkenca i ka të gjitha meritat sa i përket ilaçeve, udhëtimit me aeroplan dhe internetit – por gjithashtu është bartëse e lajmeve të këqija.

Një shkencëtar thotë se ne duhet të pranojmë që nuk ekziston jeta pas vdekjes dhe duhet të përqendrohem në këtë jetë, transmeton Telegrafi.

Sean Caroll, kozmolog dhe profesor i fizikës në Institutin e Teknologjisë të Kalifornisë, ka thënë se në mënyrë që të ekzistojë një jetë pas vdekjes, vetëdija duhet të ndahet krejtësisht nga trupi jonë fizik.

Por në vend se të jetë një shpirt që zgjatë gjithmonë, vetëdija duket që esencialisht përbëhet nga një seri e atomeve dhe elektroneve.

Nuk është se shkencëtarët nuk e kanë testuar më hollësisht jetën pas vdekjes. Dr Caroll flet për QFT-në, e cila ka diktuar se ekziston nga një fushë në univers për çdo lloj grimce – një për të gjitha fotonet, një për elektronet, dhe për çdo lloj tjetër të grimcave.

Sipas tij, nëse do të kishte ndonjë lloj të jetës pas vdekjes, testimet do të zbulonin edhe “grimcat shpirtërore” dhe “forcat shpirtërore”.

Megjithatë, ky është vetëm mendim i një shkencëtari dhe normalisht se nuk do të thotë që është e vërtetë, e veçanërisht kur kemi parasysh se shumë studime të mëhershme kanë dëshmuar të kundërtën – pra, që ekziston jeta pas vdekjes.