Dita e 93-të e luftës: Rusia ka vendosur 500 mina në Detin e Zi

Dita e 93-të e luftës: Rusia ka vendosur 500 mina në Detin e Zi

Ukraina pretendon se Rusia ka shpërndarë midis 400 dhe 500 miniera të vjetra sovjetike në Detin e Zi, të cilat po zhbëhen nga spiranca gjatë stuhive dhe lëvizjeve – duke e bërë të pamundur eksportin e mallrave nga portet e Ukrainës raporton BBC.com

Zëdhënësi i administratës ushtarake rajonale të Odesës, Serhiy Bratchuk, thotë se Rusia ka “krijuar një krizë ushqimore në botë” duke bllokuar portet, duke shtuar se Rusia po përdor një “alibi informacioni” duke fajësuar Ukrainën për krizën ushqimore.

Portet e Detit të Zi të Ukrainës janë bllokuar që nga fillimi i luftës më 24 shkurt, duke pezulluar eksportet vitale të drithit dhe zyrtarët thonë se 20 milionë tonë drithë janë bllokuar tani në vend.

Rusia ka ofruar hapjen e një korridori përmes Detit të Zi për dërgesat e ushqimit, në këmbim të lehtësimit të sanksioneve./Insajderi.com