“Do të vendosen 27 turbina për prodhimin e energjisë së ripërtërishme – ky është investimi më i madh në vend”

“Do të vendosen 27 turbina për prodhimin e energjisë së ripërtërishme – ky është investimi më i madh në vend”

Kryeminsitri në detyrë, Ramush Haradinaj, ka njoftuar se shumë shpejt do të nisin punimet për vendosjen e 27 turbinave në Bajgorë përmes së cilave do të prodhet energji e ripërtrishme.

Haradinaj ka thënë se ky është investimi më i madh në vend në të cilin janë përfshirë disa shtete: Kosovën, Gjermaninë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Izraelin, Slloveninë dhe Austrinë, shkruan Insajderi.

Projketi do të kushtojë 170 milionë euro dhe pritet të përfundojë më 2021.