Dorëzohet padia për ndërtimet te Liqeni i Badvocit

Dorëzohet padia për ndërtimet te Liqeni i Badvocit

Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Balkan Green Foundation Prishtina, Instituti për Politika Zhvillimore, Instituti GAP mbajnë konferencë për media.

Kjo konferencë vjen me rastin e dorëzimit të kallëzimit penal ndaj Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) për veprimet e tij lidhur me rastin e ndërtimeve në hapësirën e Liqenit të Badovcit.

Në këtë konferencë, këto organizata do të shpalosin përmbajtjen e kallëzimit penal dhe shkeljet ligjore që dyshohet të jenë kryer nga Sekretari i Përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH).

Për më tepër, me anë të kësaj konference do t’i bëhet thirrje Prokurorisë Themelore në Prishtinë që të hetojë këtë rast dhe të trajtojë të gjitha dyshimet e ngritura në kallëzimin penal të dorëzuar.