Dy diplomatë iranianë shpallen persona të padëshiruar në Shqipëri

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Shqipërisë ka vendosur sot, që përfaqësuesit diplomatikë të Ambasadës së Republikës Islamike të Iranit në Shqipëri, Mohammad Ali Arz Peimanemati dhe Seyed Ahmad Hosseini Alast, të shpallen persona të padëshirueshëm.

Dy diplomatë iranianë shpallen persona të padëshiruar në Shqipëri

Sipas njoftimit, kjo për shkak të zhvillimit të veprimtarisë në mospërputhje me statusin e tyre dhe parimet e Konventës së Vjenës për Marrëdhëniet Diplomatike.

Dy përfaqësueseve të Republikës Islamike të Iranit ju është kërkuar largimi i menjëhershëm nga territori i Republikës së Shqipërisë.