Edhe dy komuna shtohen në “zonën e kuqe”

Edhe dy komuna shtohen në “zonën e kuqe”

Ministria e Shëndetësisë ka bërë kategorizimin e ri të komunave sipas zonave, bazuar në numrin e rasteve brenda një jave në 100 mijë banorë, njofton Insajderi.

Në “zonën e kuqe” tani janë katër komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Zveqani dhe Suhareka.

Në këto komuna, lëvizja e qytetarëve është e lejuar deri në orën 21:30, ndërsa ndërprerja e lëvizjes zgjat deri në 05:00.

Në “zonën e verdhë” janë 10 komuna: Podujeva, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Lipjani, Obiliqi, Vushtrria, Prizreni, Peja, Gjakova dhe Ferizaj.

Ndërkaq, në “zonën e gjelbër” janë 24 komuna: Gjilani, Deçani, Vitia, Klina, Rahoveci, Dragashi, Drenasi, Istogu, Malisheva, Kamenica, Juniku, Skenderaji, Leposaviqi, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu, Shtërpca, Graçanica dhe Shtimja.

Në këto komuna, operatorët ekonomikë e kanë të lejuar operimin deri në orën 22:00, ndërsa pas saj shërbimin me vete. Po ashtu nuk do të ketë pengesë për lëvizjen e qytetarëve.

Shpjegim:

Në “zonën e kuqe” bëjnë pjesë komunat me mbi 150 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda shtatë ditësh.

Në “zonën e verdhë” komunat me 76-150 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda shtatë ditësh.

Dhe në “zonën e gjelbërt” komunat deri në 75 raste me COVID-19 në 100.000 banorë brenda shtatë ditësh./Insajderi.com