Edhe një dëshmitar në rastin e Salih Mustafës – Zyra e Prokurorit do të dorëzojë dosjen më së largu deri më 15 shkurt

Edhe një dëshmitar në rastin e Salih Mustafës – Zyra e Prokurorit do të dorëzojë dosjen më së largu deri më 15 shkurt

Zyra e Prokurorit të Specializuar do të dorëzojë dosjen paraprake për çështjen e Sali Mustafës deri më 15 shkurt, njofton Insajderi.

Dhomat e Specializuara kanë njoftuar se Gjykatësi i Procedurës Paraprake Nikola Giju, urdhëroi Zyrën e Prokurorit të Specializuar që deri më 15 shkurt 2021, të dorëzojë dosjen paraprake si edhe listën e dëshmitarëve dhe provave materiale të propozuara.

Sipas Dhomave të Specializuara, ZPS-ja ka treguar se mund të shtojë një dëshmitar shtesë në listën e tyre të dëshmitarëve për çështjen e eprorit të UÇK-së, Sali Mustafa, por nuk e specifikoi nën cilën kategori do të ndodhte kjo zbulim.

“Gjykatësi i Procedurës paraprake:

-URDHËRON SPO të paraqesë parashtrime të tjera, deri të hënën, 8 shkurt 2021, për çështjet e paraqitura në paragrafin 11;

-FTON Mbrojtjen për t’iu përgjigjur parashtrimeve të SPO, nëse është kështu dëshiron, deri të Mërkurën, 10 Shkurt 2021; dhe

– URDHËRON SPO të paraqesë një përmbledhje të tij të Procedurës Paraprake, listën e dëshmitarëve dhe listën e ekspozitat e propozuara në përputhje me rregullin 95 (4) të rregullave deri të hënën,

15 shkurt 2021”, thuhet në njoftimin e Dhomave të Specializuara.

Mustafa ka qenë pjesë e organizimit të Lëvizjes Kombëtare për Çlirim, që nga viti 1988, nën udhëheqjen e Afrim Zhitisë, Fahri Fazlisë e Fadil Vatës.

Gjatë veprimtarisë ilegale, ishte arrestuar nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit, në vitin 1993 dhe është dënuar me 5 vite burgim për organizim të kryengritjes së armatosur.

Në gusht të vitit 1997, pasi përfundon dënimin me burgim, Mustafa ishte angazhuar për organizimin dhe shtrirjen e UÇK-së në rajonin e Prishtinës, Obiliqit, Gjilanit, Vitisë e Kamenicës.

Ka udhëhequr njësitet guerile të UÇK-së nën emrin guerilja BIA deri me themelimin e zonave operative të Llapit dhe Karadakut./Insajderi.com