Elektrifikimi nuk do ta vrasë – do të vijë edhe Golf 9

Edhe pse Golf 8 sapo është zbuluar, drejtuesit e Volkswagen kanë komentuar tashmë zëvendësimin e tij.

Elektrifikimi nuk do ta vrasë – do të vijë edhe Golf 9

Arsyeja është tema e ngritur nga revista Top Gear mbi të ardhmen dhe vdekjen e pashmangshme të motorëve konvencionalë.

Makinat elektrike po fitojnë popullaritet, dhe një nga kompanitë që investojnë më shumë në epokën e re të automjeteve është VW.

Pasi ata prezantuan familjen e tyre plotësisht elektrike në Wolfsburg para Golf 8, të udhëhequr nga ID.3, lind pyetja se si e ardhmja e tij.

“Nuk ka shanse të automjeteve të elektrizuara 100% në vitin 2030. As shefi im Dies nuk është optimist. Kjo është shumë larg”, tha Lars Huntshel.

Ai është i bindur që Golf 9 do të jetë gjithashtu, me siguri në 2027 ose 2028, duke pasur parasysh jetëgjatësinë e planifikuar tipike të ‘tetëshes’ prej  shtatë vjetëve.

Sidoqoftë, elektrifikimi tashmë ka ndikuar në Golf. Modeli ID.3 ‘ka vrarë’ e-Golf, por gjenerata e tetë gjithashtu ka versione elektrike.

VW do të ofrojë Golf hibrid dhe plug-in në versionet GTE me 204 dhe 245 kuaj fuqi, si dhe hibridë me turbo-benzinë “eTSI” me motor me 3 cilindra 1.0 litra prej 110, dhe me katër cilindra 1.5-litra versione me 130 dhe 150 kuaj fuqi.