Elezi: 416 persona të angazhuar për t’u mundësuar votimin qytetarëve të prekur nga COVID-19

Elezi: 416 persona të angazhuar për t’u mundësuar votimin qytetarëve të prekur nga COVID-19

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të angazhojë 104 ekipe ekipe mobile në ditën e zgjedhjeve nacionale, që të shkojnë në shtëpitë dhe banesat e qytetarëve me të drejtë vote, të cilët për shkak se janë të prekur nga COVID-19 nuk do të mundet të votojnë në qendrat e votimit, njofton Insajderi.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka shpjeguar se secili ekip do të përbëhet nga katër anëtarë, tre prej të cilëve janë përfaqësues të subjekteve politike, ndërsa anëtari i katërt do të jetë zyrtar shëndetësor.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve gjatë ditës së diele do të angazhojë gjithsej 104 ekipe mobile, pra të cilat do të dalin në terren, do të shkojnë në adresat e qytetarëve me të drejtë vote, por të cilët fatkeqësisht janë të infektuar me COVID-19 dhe që nuk do të munden të shkojnë në vendvotimin e tyre për shkak të masës kufizuese, sepse pra duhet të qëndrojnë në karantinë shtëpiake. Pra, janë gjithsej 104 ekipe lëvizëse që do të shkojnë nga njëra adresë në tjetrën dhe secila prej tyre përbëhet nga 4 anëtarë”, ka thënë Elezi, raporton EO.

“Numri i përgjithshëm i personave që përbëjnë ekipet mobile janë 416, të cilët gjatë ditës së zgjedhjeve do të angazhohen vetëm për realizimin e votimit për këtë kategori të votuesve. Secili ekip mobil përbëhet nga 4 anëtarë, 3 do të jenë përfaqësues të subjekteve politike, ndërsa anëtari i katërt është zyrtar shëndetësor me qëllim të këshillimit profesional të këtyre ekipeve të KQZ-së”, është shprehur tutje ai.

Elezi tutje ka njoftuar se këta qytetarë do të kontaktohen përmes telefonit për t’iu treguar lidhur me shërbimin që e ofron KQZ dhe pastaj është në vullnetin e tyre për të marrë pjesë në votim përmes ekipeve mobile.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është në komunikim të vazhdueshëm me institucionet shëndetësore që merren me menaxhimin e pandemisë. Jemi duke pranuar listat zyrtare nga ana e tyre dhe qytetarët të cilët kanë të drejtë vote po i kontaktojmë përmes telefonit dhe po u bëjmë të ditur për shërbimin që ofron KQZ-ja, pra për t’iu mundësuar votimin atyre përmes ekipeve mobile në shtëpitë e tyre. Natyrisht se është në vullnetin e tyre që të pranojnë ose jo të marrin pjesë në procesin zgjedhor”, tha Elezi. /Insajderi.com