Emigrimi i kosovarëve ndër vite

Emigrimi i kosovarëve ndër vite

Në Kosovë, shqetësim mbetet numri i madh i qytetarëve, të cilët po emigrojnë në vendet e ndryshme të Bashkimit Evropian dhe më gjerë.Të dhënat flasin për një rënie të kësaj dukurie në vitet e fundit.Në periudhën 2013-2017, mesatarisht kanë emigruar 35 mijë qytetarë në vit, grupmosha 25-44 vjeç, përcjell albinfo.ch.Në vitin 2015, u larguan 75 mijë qytetarë, derisa në vitin 2017 ishin 12 mijë.Në vitin 2017 arsyet ishin bashkimi familjar, martesat, punësimi, studimi.Sipas të dhënave në vitin 2017, rreth 800 mijë qytetarë të Kosovës jetojnë jashtë vendit/rel.